LAUMONT: Més de 40 anys buscant l'excel·lència en el món de les tòfones i els bolets
La història de Laumont comença el 1980, amb la visió del seu fundador, Josep Maria Serentill, qui va assentar una extensa xarxa de recol·lectors i productors de tòfones i bolets amb què encara avui dia es treballa diàriament.
Aquesta xarxa recol·lectors de bolets i truficultors s'ha anat modernitzant i professionalitzant. Amb el pas dels anys, es va apostar en primer lloc l'expansió i es va obrir parada als principals mercats majoristes. Primer va ser Mercabarna i després els van seguir Mercamadrid i Mercabilbao. Espais que avui dia reflecteixen la vitalitat d'una empresa i un sector en desenvolupament constant.
Amb el pas dels anys es va consolidar el reconeixement de la marca Laumont, gràcies a una estratègia molt ben definida i a aliances amb alguns dels principals actors mundials al sector l'alta gastronomia, com la que ens uneix amb Martín Berasategui, el xef amb més estrelles Michelin del país.
Actualment Jordi Serentill, fill de Josep Maria Serentill, dirigeix l'empresa, que tanca 500 operacions al dia amb la mateixa intuïció, passió, professionalitat, serietat i compromís que el 1980. Laumont compta amb la seva seu central i fàbrica de més de 4.500 m2 a Tàrrega, inaugurada el juny del 2024.

Laumont, garantia de qualitat
La nostra missió és que els bolets i les tòfones de la màxima qualitat arribin a tothom que els vulgui sentir i gaudir amb els cinc sentits. Creiem en les sensacions reals, a la terra i territori, en el contacte amb la vida, en la puresa de la natura i la grandesa del que és finit. Per aquest motiu, al llarg dels nostres més de 40 anys d'existencia hem anat investigant i aplicant tècniques de conservació perquè el nostre producte fresc es distribueixi amb agilitat i seguretat.
Gràcies a tot això hem aconseguit un segell i una personalitat propi, la garantia Laumont, amb la qual destaquem al sector. La garantia Laumont és un reflex de els nostres valors principals: passió, serietat, eficiència, innovació i el compromís amb la feina ben feta.

El plaer de connectar amb els 5 sentits
Laumont és l'única marca d'Espanya especialitzat en servir exclusivament tòfones i bolets seleccionats. Un equip de més de 3.000 persones recol·lecta als boscos espanyols els millors bolets i tòfones, que passen al nostre centre de selecció a Tàrrega. Des d'allà, exportem a més de 60 països i acompanyem als nostres clients en el camí d'elevar els seus serveis a l'excel·lència, ja sigui a la indústria alimentària, amb l'hostaleria i restauració o amb la venda al detall. Any rere any, implementem millores en la recol·lecció per assegurar-nos que comprem els bolets i tòfones de més qualitat.
Escoltar ens fa créixer. Així, donant resposta a les necessitats dels nostres clients, hem arribat a l'elaboració de bolets i tòfones en conserva, deshidratats i congelats.

Innovació i investigació
Laumont està en constant evolució. Per innovar en productes, ens envoltem dels millors assessors i professionals, com ara la Fundació Alícia i el CETT de Barcelona. Els seus científics i cuiners tradueixen el món de possibilitats dels nostres bolets i tòfones d'alta qualitat en nous productes i fórmules perquè la seva cuina ofereixi els millors resultats. També formem part de l'associació CNTA, des d'on treballem per millorar la competitivitat i la qualitat del sector alimentari.
Comptem també amb la certificació internacional de seguretat alimentària més gran, el segell IFS.
